Заморозка зеленого пір’я цибулі не займе багато часу і сил, зате взимку можна легко і швидко приготувати суп, запіканку або омлет. Розморожений цибулю збереже смак, свіжість, але буде більш м’яким, ніж свіжий і його краще додавати не в салати, а використовувати для перших і других страв.

- пір’я зеленої цибулі.
- одноразові контейнери об’ємом 250 мл.
- харчова плівка.
- пакети для заморозки.

1. Перебираємо цибулю, залишаємо тільки пружні, соковиті без засохлих кінчиків пір’я.

2. Промиваємо зелень під проточною водою і через сито прибираємо залишилася вологу.

3. Підсушуємо пір’я тканинним рушником і нарізаємо невеликими кільцями.

4. Розподіляємо зелень рівномірним шаром на піднос або деко і відправляємо на годину в морозильну камеру. Якщо зелень суха, можна пропустити цей крок.

5. Потім рубану зелень викладаємо в одноразові контейнери.

6. Можна помістити зелену цибулю в пакети для заморозки.

7. Також загорнути невеликими порціями для разового використання в харчову плівку.

8. Відправляємо рубану цибулю в контейнерах, поліетиленових пакетиках і харчовій плівці в морозильну камеру. Зберігається цибуля в такому вигляді від трьох місяців до півроку.



















